top of page

PRP

Platelet Rich Plasma eller blodplättrik plasma

En bioföryngrande cellteknik, som genom tillväxtfaktorer i våra blodplättar stimulerar hudens cellföryngring och

produktion av kollagen och elastiska fibrer. Även hårbotten kan behandlas för att återuppliva avtagande hårväxt.

Med PRP behandlingar får man nytt liv i hud och hårbotten samt förnyar cellerna.

Resultatet ger en ungdomligare, slätare och mer elastisk hud. PRP har i många år använts inom idrottsmedicin och ortopedi och har de senaste åren börjat användas inom estetiska behandlingar.

HUR FUNGERAR PRP?
Blodplättar (trombocyter) är små blodkroppar och deras huvuduppgift är att hejda blödningar som uppstått i kroppens blodkärl genom att täppa igen de öppna sår som uppstått. Trombocyterna styr blodets koagulering så att en kompletterande koagel bildas som täpper igen såret. Bland dessa tillväxtfaktorer finns stamceller som bl.a. binder sig till blod-stamceller och stimulerar dessa till att växa och dela sig, och därigenom föröka sig, och även till celler som bygger upp fina kärl. I den primära (cellulära) hemostasen kommer proteiner från skadat kollagen i kontakt med blodplättarna. De aktiverade blodplättarna binds till kollagen och utsöndrar granula vilket leder till frisättning av adenosindifosfat och fibrinogen varvid vävnaden läker.

Med PRP får du en högre koncentration och aktivering av dessa tillväxtfakorer.

HUR GÅR EN BEHANDLING TILL?
Behandlingen genomförs genom att man tar en viss mängd blod från patienten, som vid ett vanligt blodprov. Därefter separeras plasman och blodplättarna från blodet genom sk centrifugering och placeras sedan i sterila rör med en stabiliseringsfaktor där de aktiveras. Denna plasma med blodplättar innehåller olika tillväxtfaktorer som ökar läkningsprocessen av skadad/åldrad hud. Slutligen injiceras plasman med blodplättarna i de områden man vill behandla.

PRP HÅRAVFALL

Idag gör många en PRP hårbehandling då det är en effektiv behandling för att stoppa håravfall.

För patienter som genomgått en hårtransplantation hjälper PRP hårsäckarna att återhämta och påskynda hårväxt. 

Känner du att ditt hår upplevs tunnare eller att du tapper mer hår än vanligt? 

Då kan PRP vara en lösning för dig.

Vi har lång erfarenhet av PRP-behandlingar, vilket är en trygghet för dig som patient. PRP-behandlingen ger inga biverkningar eftersom behandlingen består av kroppens egna celler och inte innehåller några läkemedel eller kemikalier.

Behandlingen är 100 % naturlig och innehåller inga tillsatser.

Pris 2800:-

Kur 3 ggr 7500:-

Close up of a mature man receiving hairl

PRP HUD

PRP-behandling för hud och ansikte.

Huden påverkas till viss del av både genetiska och miljömässiga faktorer, men med tiden minskar den egna kollagenproduktionen och hudens cellförnyelse. Detta resulterar i att huden blir rynkigare och tappar sin lyster.

Med en PRP-behandling, även kallad vampyrbehandling, kan vi stimulera kollagenproduktionen så att cellförnyelsen sker snabbare. PRP på huden kan utföras på ansikte, hals, dekolletage eller på händerna.

Pris 2800:-

Kur 3 ggr 7500:-

Vacker hud
bottom of page