top of page
  • Skribentens bildFine Clinic

Fillers som migrerat

Fillers behandlingar

Fillers har blivit en populär lösning för att förbättra ansiktsdrag och bekämpa ålderstecken. Men som med alla estetiska behandlingar finns det risker att vara medveten om.


En av dessa risker är fillersmigration, där fillern rör sig från det avsedda området.


På Fineclinic vill vi upplysa våra kunder om vad fillersmigration innebär, hur man kan känna igen det och vad som kan göras för att minska risken.

 

Vad är fillersmigration?

Fillersmigration är när fillern, efter att ha injicerats, förflyttar sig från det ursprungliga injektionsområdet.


Detta är en långsam process som ofta sker efter upprepade behandlingar. Det är vanligare med mjukare fillers, som är mer följsamma och naturliga i huden, men som också kan röra sig lättare.

 

Vanliga tecken på fillersmigration:

Läpparna: Fillern kan flyta utanför det läppröda området och röra sig upp mot näsan, vilket kan resultera i ett stelt och onaturligt utseende. Detta fenomen är ofta känt som ”ankläppar”.

 

Tear trough-området: Fillern kan migrera under ögonen, vilket kan leda till lokal svullnad eller en blåaktig sträng under ögonen.

 

Varför migrerar fillers?

Det finns flera teorier om varför fillers migrerar:


  • Fel produktval: Användning av en icke-anpassad produkt för det specifika injektionsområdet kan öka risken för migration.

  • Injektionsmetod: Skickligheten hos injektionsbehandlaren spelar en stor roll. En korrekt teknik är avgörande för att placera fillern rätt.

  • Upprepade behandlingar: Efter flera års behandlingar kan viss migration vara oundviklig, oavsett hur skicklig behandlaren är.

 

Hur kan man minska risken för fillersmigration?

Det finns flera sätt att minska risken för fillersmigration:


  • Lyssna på din injektionsbehandlare: Följ noggrant de eftervårdsråd som ges. Detta kan inkludera att undvika massage av det behandlade området de första dagarna efter behandlingen.

  • Bygg upp resultatet gradvis: Undvik att fylla för mycket vid ett enda tillfälle. Det är bättre att bygga upp resultatet genom flera sittningar.

  • Undvik ytterligare behandlingar vid tecken på migration: Om du märker tecken på migration, fyll inte på mer filler. Det kommer bara att förvärra situationen.

 

Behandling av fillersmigration

Om fillers har migrerat finns det några åtgärder som kan vidtas:


  • Massage: Ibland kan massage vara tillräckligt för att rätta till fillerns position.

  • Nedbrytning av filler: Om massage inte hjälper kan det vara nödvändigt att använda hyalas, ett enzym som bryter ner hyaluronsyran i fillern, för att lösa upp den migrerade fillern. Detta görs för att sedan kunna börja om med en ny behandling.

 

På Fineclinic är vi engagerade i att erbjuda säkra och effektiva behandlingar.


Vi rekommenderar att du alltid väljer en certifierad och erfaren injektionsbehandlare som har djup kunskap om ansiktets anatomi och de tekniker som krävs för att minimera risken för komplikationer som fillersmigration.

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page