top of page
  • Skribentens bildFine Clinic

Fillers eller Botox?

Skillnaden mellan fillers och botox

Att välja mellan fillers och Botox kan vara en utmaning när det kommer till att förbättra eller förändra ansiktsdrag.


På Fineclinic erbjuder vi både fillers och Botox-behandlingar, och vi vill hjälpa dig förstå skillnaderna mellan dessa två populära injektionsmetoder så att du kan fatta ett informerat beslut.

 

Skillnaden mellan fillers och Botox


Botox

Botox, eller botulinumtoxin, är en muskelavslappnande substans som injiceras i specifika muskler för att tillfälligt paralysera dem.


Detta resulterar i att rynkor och linjer, såsom kråksparkar vid ögonen och "bekymmersrynkan" mellan ögonen, blir mindre synliga. Botox är särskilt effektivt för att skapa ett slätare och mer avslappnat utseende.

 

Fillers

Fillers, å andra sidan, består i regel av hyaluronsyra, en substans som naturligt förekommer i kroppen och har förmågan att binda fukt.


Fillers används för att tillföra volym under huden, vilket kan förändra och förbättra ansiktsdrag. Vanliga behandlingsområden inkluderar läppar, kindben, näsa och käklinje.


Fillers kan också användas för att fylla ut djupa rynkor och ge huden ett ungdomligare utseende.

 

När ska man använda vad?


Fillers

Fillers är idealiska när du vill tillföra volym och forma olika områden i ansiktet. De vanligaste behandlingarna inkluderar:

  • Läppar: För att skapa fylligare och mer definierade läppar.

  • Kindben: För att ge kinderna ett lyft och mer markerade konturer.

  • Näsan: För att justera och förbättra näsans form.

  • Käklinje och haka: För att skulptera och definiera ansiktskonturerna.

 

Botox

Botox används främst för att släta ut rynkor och linjer genom att slappna av musklerna där injektionen sker. Vanliga behandlingsområden inkluderar:

  • Pannan: För att minska horisontella linjer och ge ett slätare utseende.

  • Kråksparkar: För att minska fina linjer runt ögonen.

  • Bekymmersrynkan: För att släta ut linjer mellan ögonbrynen.


Botox kan också användas för medicinska ändamål, såsom att lindra käkproblem och tandgnissling.

 

Resultat och hållbarhet


Botox

Effekten av en Botox-behandling varar vanligtvis i cirka tre månader. För att bibehålla resultaten behöver behandlingen upprepas regelbundet.

 

Fillers

Hållbarheten för fillers varierar beroende på behandlingsområde och individuella faktorer, men de flesta fillers varar mellan 4 och 12 månader. Precis som med Botox behöver fillers behandlingen upprepas för att behålla resultaten.

 

Både fillers och Botox har sina unika fördelar och är effektiva för olika ändamål. På Fineclinic hjälper vi dig att avgöra vilken behandling som bäst uppfyller dina mål och behov.


Genom att förstå skillnaderna mellan fillers och Botox kan du fatta ett informerat beslut om vilken behandling som är rätt för dig.

4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page