top of page
  • Skribentens bildFine Clinic

Botox i pannan: En effektiv metod för att släta ut rynkor

Botox i pannan

Rynkor i pannan kan ge hela ansiktet ett trött och åldrat utseende. På Fineclinic erbjuder vi effektiva Botox-behandlingar för att släta ut pannrynkor och ge dig ett piggare, mer ungdomligt utseende.


Här är allt du behöver veta om Botox i pannan.

 

Hur uppkommer pannrynkor?

Pannrynkor bildas genom repetitiva ansiktsrörelser. När du höjer ögonbrynen, rynkar pannan eller gör andra ansiktsuttryck, drar musklerna ihop sig.


Över tid kan dessa rörelser leda till permanenta linjer och rynkor i pannan. Personer med livlig mimik tenderar att utveckla dessa rynkor tidigare.

 

Så fungerar Botox mot pannrynkor

Botox är en muskelavslappnande behandling som effektivt minskar rynkor i pannan. Genom att noggrant injicera en liten mängd Botox på specifika punkter blockeras nervsignalerna till de överaktiva musklerna. Detta gör att musklerna slappnar av och rynkorna slätas ut.

 

Lyft ögonbrynen med Botox

Utöver att minska rynkor kan Botox även användas för att lyfta ögonbrynen. Genom att injicera Botox på strategiska punkter i pannan kan du få ett subtilt ögonbrynslyft, vilket ger ett mer öppet och piggare utseende utan att påverka din mimik negativt.

 

Resultat och varaktighet

Efter en Botox-behandling tar det cirka två veckor att se full effekt. Resultatet är en mjukare och slätare panna med ett naturligt utseende. Effekten varar vanligtvis i cirka fyra månader, men detta kan variera beroende på individuella faktorer som ämnesomsättning och muskelstyrka.

 

Risker och biverkningar med botox i pannan

Botox i pannan har få risker och biverkningar. Efter behandlingen kan en lätt svullnad och rodnad uppstå, men detta försvinner vanligtvis inom 10-20 minuter.


I sällsynta fall kan felaktiga injektioner leda till hängande ögonlock eller ögonbryn, men våra experter injicerar endast i säkra zoner för att minimera dessa risker.

 

Första steget: Konsultation

På Fineclinic är vi experter med många års erfarenhet och utbildning inom estetiska injektioner. För att säkerställa bästa möjliga resultat börjar alla behandlingar med en konsultation.


Under konsultationen går vi igenom dina önskemål, eventuella problem och svarar på dina frågor. Vi diskuterar också fördelar och eventuella risker, samt vad du kan förvänta dig av behandlingen och kostnaden.

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page